Wie is nu op de site

We hebben 67 gasten en geen leden online

 • 0802_Foto_s_VTTH_folder_010_aRGB.jpg
 • handen_op_rollator.jpg
 • mantelzorg_1.jpg
 • mantelzorg_2.jpg
 • mantelzorg_3.jpg
 • mantelzorg_6.jpg
 • mantelzorg_8.jpg
 • mantelzorg_13.jpg
 • mantelzorg_14_.jpg
 • Naamloos-1.jpg

   

   

   

   

    

   Sponsoren 

   

   

  VanBuren

   

  Rabo

   

  Fotoboek

  Om het fotoboek te bekijken moet u

  inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

  Vergeet niet uit te loggen als u klaar bent.

   

  Nederlandse Patiënten Vereniging in Ermelo neemt afscheid van Lijda Klopman-Kleijer

   

  Op 24 april heeft de NPV tijdens de jaarvergadering aandacht besteed aan het heugelijke feit dat 10 jaar geleden een doorstart is gemaakt met de NPV Ermelo en de Vrijwillige Thuishulp. De jaren daarvoor was deze min of meer een slapende afdeling, maar in 2003 zijn een aantal actieve mensen bezig geweest om de afdeling nieuw leven in te blazen. 

   

  Opzetten van vrijwillige thuishulpafdeling

  Hierdoor kon begin 2004 weer een bestuur gevormd worden en werd er hard gewerkt aan het opzetten van de thuishulp. In april 2004 waren er 10 vrijwilligers, die zich beschikbaar stelden om praktische hulp te gaan verlenen aan hun medemens in nood. Verheugend is het dat van deze 10 vrijwilligers van het begin er nu in 2014 vijf nog actief zijn als vrijwilliger bij de NPV. Eind 2004 beschikte de NPV over 16 vrijwilligers en waren er al 17 aanvragen om hulp geweest. Van deze 17 aanvragen ontvangen momenteel nog steeds vier hulpvragers hulp in meerdere of mindere mate.

   

  Hulpvragen uitgebreid

  Het werk van deze vrijwillige thuishulpafdeling is de jaren door steeds verder uitgebreid en het aantal hulpvragen en vrijwilligers is fors uitgebreid. In 2013 is in totaal 3029 uur vrijwillige hulp ingezet in diverse situaties, zoals oppassen om mantelzorger te ontlasten, vervoer naar ziekenhuis, aanvullende hulp bij ziekte tot boodschappen doen. Op de jaarvergadering werd gemeld dat de NPV nu 71 vrijwilligers heeft voor dit werk, die zich belangeloos inzetten voor hun naasten.

   

  Tien jaar bestuurslid

  Een van de bestuursleden van het eerste uur  en al die 10 jaar bestuurslid geweest,  is mevrouw Lijda  Klopman-Kleijer. Met veel inzet en toewijding heeft zij dit werk gedaan en hiervoor zijn wij haar heel dankbaar. Met pijn in haar hart heeft zij afscheid moeten nemen als bestuurslid, maar zij blijft gelukkig nog als vrijwilliger betrokken bij de NPV. Zij kreeg naast een bos bloemen en een bon, een oorkonde en het Chai-speldje ( Chai = Joods woord voor leven') uitgereikt

   

  Participatiemaatschappij

  Afscheid nemen doet pijn, maar gelukkig kan het werk worden voortgezet door de vele vrijwilligers. Zeker in de tijd waarin we nu leven en met de toekomst plannen naar een participatie maatschappij zal er steeds meer een beroep gedaan worden op de ondersteuning vanuit plaatselijke netwerken.

   

  Bijbelse opdracht

  Vanuit de NPV zien wij het als onze Bijbelse opdracht om juist in deze tijd onze plaats in te nemen en present te zijn in Ermelo voor een ieder die afhankelijk is/ wordt van (tijdelijke)hulp om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Om dit doel te realiseren hebben wij steeds weer nieuwe vrijwilligers nodig. Heeft u als vrijwilliger interesse in dit mooie werk, of heeft u hulp nodig, schroom niet om contact op te nemen met één van de coördinatoren. U kunt met hen  overleggen welke mogelijkheden u als vrijwilliger heeft, of welke hulp u als hulpvrager denkt nodig te hebben.

   

  U kunt de coördinatoren op de volgende manieren bereiken:

  Tel: 0620223954; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; website: www.thuishulpnpvermelo.nl

  © NPV Thuishulp afd. Ermelo i.s.m. A.D. Verspuij
  Free Joomla! templates by AgeThemes