bewarenNPVJoomla3_6.jpg

Uitje naar het Uddelermeer

In het kader van het project ‘Geen eenzaamheid meer in Ermelo’ van de NPV, afd. Ermelo is op dinsdag 23 mei 2017 het derde uitje georganiseerd. Dit keer werden de ouderen rond 14.00 uur opgehaald door vrijwilligers en via een mooie route werd er gereden naar restaurant: Het Uddelermeer. We hadden schitterend weer en dan is de route heel mooi. Bij het ophalen klonk het al: leuk dat er weer een uitje georganiseerd wordt. Zo’n uitje breekt echt onze dag. Onderweg hoorde je van hen, hier hebben we vroeger zo vaak gefietst. Dat gaat helaas nu niet meer. Er werd langs vele bekende plekjes van hen gereden en elk plekje roept weer een herinnering op.

Aangekomen bij het Uddelermeer zijn we daar heel hartelijk ontvangen door de medewerkers. Iedereen werd voorzien van koffie of thee en een appelgebakje met of zonder slagroom. We waren weer met een behoorlijk gezelschap van 50 mensen inclusief de vrijwilligers. De auto’s kunnen niet te vol gepropt worden, want er gaan ook veel rollators mee. Per auto zijn meestal twee gasten en één rollator, of rolstoel vervoerd. De coördinatoren hebben van te voren een duidelijke lijst gemaakt, zodat iedereen weet wie hij moet ophalen. Leuk om te zien hoe verschillende mensen, die elkaar niet kenden nu ineens gezellig met elkaar zitten te babbelen en gegevens uit wisselen.

Na het nuttigen van koffie en gebak heeft de heer W. de Vries een lezing gehouden over het ontstaan van het Uddelermeer. Het Uddelermeer is heel bijzonder, omdat het een pingoruïne is. Een pingo is een heuvel in het landschap, ontstaan in de ijstijd waaronder zich een ijslens bevindt

Het Uddelermeer is ook met de Oranjes verbonden. Vanuit het Oude Loo in Apeldoorn  kwam Koning Willem 3 er graag voor de jacht en Wilhelmina heeft hier verschillende schilderijen gemaakt.

Na het verhaal over de wetenswaardigheden van het Uddelermeer werd een tweede kopje koffie of thee geschonken en daarna kon ieder langzamerhand weer met de auto naar huis gebracht worden. Sommigen wilden toch even snuffelen in het winkeltje bij het Uddelermeer. Hier komen we anders niet zo makkelijk. Er werd nu teruggereden via Staverden en de Zwarte Boer. Ook weer hele bekende plekjes voor velen. 

Al met al was het mede door het prachtige weer een hele geslaagde middag en heeft iedereen genoten. Dank voor de prettige ontvangst in het Uddelermeer, de lezing en de bereidheid van de vele vrijwilligers van de NPV om te rijden.

Sponsoren

 

 Deze website werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds van de Rabobank

 

 

Nieuwsbrief NPV

De NPV geeft regelmatig nieuwsbrieven uit met interessante feiten.

Als u het  laatste nieuws wilt lezen, klikt u hieronder op de links: 

 

Laatste nieuws