Wie is nu op de site

We hebben 10 gasten en geen leden online

 • 0802_Foto_s_VTTH_folder_010_aRGB.jpg
 • handen_op_rollator.jpg
 • mantelzorg_1.jpg
 • mantelzorg_2.jpg
 • mantelzorg_3.jpg
 • mantelzorg_6.jpg
 • mantelzorg_8.jpg
 • mantelzorg_13.jpg
 • mantelzorg_14_.jpg
 • Naamloos-1.jpg

  NPV-afdeling Ermelo is op zoek naar meer vrijwilligers

  Met het verdwijnen van de verzorgingshuizen en de groei van het aantal thuiswonende ouderen is ook de vrijwillige thuishulp van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) van groot belang voor de samenleving.

  Atie Manschot is één van die vrijwilligers die haar steentje bijdraagt met het begeleiden en helpen van ouderen in Ermelo.

  Ermelo - Samen komen ze binnen. Vrijwilligster Atie Manschot houdt geduldig de deur open voor de 81-jarige Riet Klerks, die een rollator voor zich uit duwt.

  "Atie helpt mij met de boodschappen.

  Rijden van en naar de supermarkt.

  Boodschappen inpakken.

  Het is voor mij een grote uitkomst.

  Je bent gewoon weer een stukje mobieler geworden", zegt Riet.

  Atie is één van de ruim negentig vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging in Ermelo. Vrijwillige thuishulp is een vorm van hulpverlening die mensen in staat stelt om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven.

  "Het is een aanvulling op de professionele hulpverlening", benadrukt Atie. Zij werkt al ruim dertien jaar als vrijwilligster voor ouderen die thuishulp kunnen gebruiken.

  "Wij helpen en begeleiden niet alleen met de boodschappen, maar ook voor een bezoek aan het ziekenhuis, fysiotherapeut of pedicure."

  Naast het vrijwilligerswerk worden er ook uitjes georganiseerd voor ouderen waarbij ook vrijwilligers zorgdragen voor het vervoer en soms in de bediening.

  Naast een vrijwillige bijdrage zijn er ook sponsors die de vrijwillige thuishulp financieel ondersteunen.

  De NPV-afdeling Ermelo is al sinds 1986 actief en ziet het als een Bijbelse opdracht om een bijdrage te leveren aan de zorg voor het leven.

  Tegenwoordig worden steeds meer ouderen doorverwezen door hun huisarts of praktijkondersteuner naar de vrijwillige thuishulp.

  Atie merkt dat in de hoeveelheid werk. "Ik ben wekelijks gemiddeld vijf uur op pad voor en met Riet, maar het is het meer dan waard!"

  Heeft u hulp nodig of wilt u zich als vrijwilliger opgeven?

  Bel met de coördinator van de NPV via 06 202 239 54.

  De NPV, afdeling Ermelo is ook per mail bereikbaar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  © NPV Thuishulp afd. Ermelo i.s.m. A.D. Verspuij

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla! templates by AgeThemes